Västerås Comedy Club

Till innehållet

Show #2 – Standup från Västmanland

Den 9-10 oktober gör Västerås roligaste folkfest, Västerås Comedy Festival, comeback efter tre års vila! Eller ja, egentligen tre och ett halvt års vila (tack Corona för det!).  Under denna show, Standup från Västmanland, lördag 10 oktober kl 16:00 uppträder inga mindre än Elina Du Rietz, Umit Dag, Ann Gräsberg & Stefan Larsson-Fritz

I två dagar förvandlas Hörnet på Aros Congress Center till ett festivalområde då det bjuds på standup från totalt fler än femton komiker. Det blir sex timmar standup uppdelat i totalt fyra shower! Allt detta ramas in av en härlig stämning med live-DJ, mat från restaurangen och goda drycker från baren.

Du väljer själv om du vill köpa biljetter till enstaka shower eller unna dig ett festivalpass som ger dig access till samtliga fyra shower för endast 495kr + serviceavgift!

Se hela festivalprogrammet här!

Denna show tar vi fram det allra bästa som Västmanland har att erbjuda vad gäller standup! Samtliga komiker som uppträder här är ifrån (eller har en stark koppling till) Västmanland! Mer lokalproducerat och roligare än så här blir det inte!

Komiker som uppträder på Show #2 – Standup från Västmanland – Lördag 16:00

Elina Du Rietz
Born and raised i Hökåsen! Hon är ståuppkomiker och skådespelare. Ni har förmodligen sett henne i något humorprogram på tv såsom, Solsidan, Partaj, Boymachine eller Sommaren med släkten. Eller kanske i den episka dansscenen mot Mikael Persbrant i Tårtgeneralen? Hon inledde sin ståuppkarriär för 10 år sen genom att vinna nybörjartävlingen Bungy Comedy och därefter direkt bli upplockad och turnera med de största komikerna i landet såsom Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Babben och Lennie Norman. Hon är ständigt runt på svenska ståuppklubbar och de senaste åren har hon även turnérat landet runt med humorsuccén Osvajpade Diamanter (där hon bland annat gör sin karriär Nettan från Västerås). Den senaste tiden har hon även turnerat med sin hyllade soloshow PK-Fittan!

Umit Dag
Västerås egen standupstjärna har du säkert stött på i något sammanhang! Han har gjort sin hyllade föreställning Umit Dag Står Upp för Sverige för utsålda hus i Västerås ett flertal gånger. Han har synts i TV3 då han var en av deltagarna i Sveriges Modigaste (spoiler alert: han är inte Sveriges modigaste). Han uppträder dessutom regelbundet på de största svenska humorscenerna såsom RAW comedy club & Norra Brunn. Men ikväll ett av få klubbgig på hemmaplan!

Ann Gräsberg
Hon är barnmorskechefen som helt enkelt var för rolig för att ens kunna hålla sig från standupscenen. Har gjort sig ett namn på den svenska standupscenen och har synts på klubbar såsom bland annat Norra Brunn! Hon drar sig inte för att skämta om sitt yrke, och vem trodde väl ändå att yrket barnmorska skulle vara en sån guldkälla till skämt!

Stefan Larsson-Fritz
Numera är han inte bara känd för att vara sjukt lik Pelle Fosshaug. Nej nu har denna Fagerstabo klivit upp på standupscenen de senaste åren och snabbt etablerat sig som en lokal komiker i trakten att lita på. Han driver dessutom standupklubben Kors i Taket hemma i Fagersta.

Övrig information

Plats: Hörnet, Aros Congress Center, Kopparbergsvägen 5

Biljetter:
Showbiljett: 150kr +serviceavgift

Festivalpass: Festivalpasset (som kostar 495kr +serviceavgift) ger dig tillträde till samtliga fyra föreställningar. För att köpa festivalpass så klickar du dig vidare till "Festivalpass 2-dagar" vid vår försäljningssida. Det går också att köpa biljetter till enstaka shower. 

Tider:
Insläpp: 15:00 (Baren öppnar och enklare mat säljs på plats)
Showstart: 16:00
Showlängd: ca 1h (ingen paus)

Garderob: Bemannad garderob tillkommer på plats för 25kr

Åldersgräns: 18 år

Köp biljetter

Se hela festivalprogrammet här!