Västerås Comedy Club

Till innehållet

13/3 – Högt till Tak – Elina Du Rietz – PK-fittan

Specialkväll på Högt till Tak med Elina Du Rietz – PK-fittan

Njut av ett skratt mitt i veckan i härliga miljöer uppe i Skybar i Skrapan. Ta en drink i baren innan föreställningen eller varför inte lyxa till det med VIP-paketet som inkluderar en ost- och charktallrik innan föreställningen samt reserverade sittplatser framför scenen. Denna kväll är en specialkväll med Elina Du Rietz standupföreställning PK-fittan. Innan Elina uppträder supportkomiker i den första akten.

Köp biljetter

PK-Fittan – En stand up om livet som politisk korrekt

Sveriges självutnämnde PK-fitta talar ut i Västerås! Hur är det egentligen att vara Politiskt korrekt? Blir man en s k. PK-fitta bara för att man är feminist, ger en slant till tiggare och handlar ekologiskt. I komikern Elina Du Rietz tokhyllade ståuppshow reder hon ut PK-begreppet samtidigt som hon kämpar med sina egna fördomar. Hon blandar stand up med skådespeleri, och väver ihop showen med karaktärer från huset där hon bor, trots att det är extremt icke PK att härma andra. Men går det ens att göra stand up o samtidigt vara PK? Och varför har begreppet PK blivit ett skällsord?

”- Det är mycket att stå i som PK-fitta. Jag försöker göra allting rätt, återvinna, handla ekologiskt, skänka pengar till behövande, prata med flyktingar och köra gasbil.

Men det är ju också sjukt jobbigt att behöva tänka på varenda grej en köper, är den ekologisk, giftfri, djurtestad? Hur många tiggare kan jag ge pengar innan jag själv går i konkurs. Och hur mycket bröstmjölk finns det egentligen kvar efter sex års amning? Tur ändå att en kan lämna in hunden på det könsneutrala hunddagiset i Hornstull.” Säger Elina Du Rietz

Showen har spelats för fulla hus på Södra Teatern i Stockholm samt har turnérat under hösten – 18. Nu åker showen vidare till ytterligare sju städer.

Följ med i Elinas värld och möt en livs levande PK-fitta!

Såhär tyckte kritikerna:

“Att skoja kring pk-inkonsekvenser, felslut, misstag och provocerande ”godhet” kan många göra, men att som Elina du Rietz gestalta det på ett smart, roligt och – som viktig slutkläm – tankfullt och kärleksfullt sätt, det är svårare. En större scen till pk-fittan, tack.” Niklas Wahllöf, DN

“En av många höjdare är när hon försöker undvika att snacka ras på det könsneutrala hunddagiset” Eskilstunakuriren

Om Elina Du Rietz

Elina är ståuppkomiker och skådespelare. Ni har förmodligen sett henne i något humorprogram på tv såsom, Solsidan, Partaj, Boymachine eller Sommaren med släkten. Just nu ser ni henne i den episka dansscenen mot Mikael Persbrant i Tårtgeneralen.

Elina inledde sin ståuppkarriär för 10 år sen genom att vinna nybörjartävlingen Bungy Comedy och därefter direkt bli upplockad och turnera med de största komikerna i landet såsom Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Babben och Lennie Norman.

Hon är ständigt runt på svenska ståuppklubbar och de senaste åren har hon även turnérat landet runt med humorsuccén Osvajpade Diamanter.

Innan föreställningen uppträder lokala komiker i den första akten.


VIP-paket:
Till detta evenemang har du också möjlighet att köpa vårt VIP-paket som inkluderar en ost- och charktallrik innan föreställning samt reserverade sittplatser.

Praktisk info:
Insläpp: 17:30 (matgäster bör vara på plats senast 18:30)
Showstart: 19:00
Showlängd: ca 2h inkl paus

Biljetter:
Barplats: 100kr + serviceavgift
VIP-paket: 250kr + serviceavgift (showbiljett inkl. ost- och charktallrik samt reserverad sittplats)

Övrig information:
Åldersgräns: 18 år

Köp biljetter